Profesionalno čišćenje zubaČak i ako održavamo oralnu higijenu kao pravi stručnjaci i koristimo proizvode za čišćenje zuba kao pravi profesionalci ipak je poželjno ići na redovite preglede kod svog doktora dentalne medicine. Stomatolog će pregledati zube sa svojim instrumentima i ako je potrebno profesionalno očistiti zube jer jednostavnije može uočiti mjesta koja možda nisu u potpunosti očišćena četkicom za zube, a gdje se zubni kamenac već stvorio. Naime, abeceda oralnog zdravlja započinje s redovitim posjetima doktoru dentalne medicine. Bilo to svakih nekoliko mjeseci, polugodišnje ili pak samo jednom godišnje.

Kako to rade profesionalci

Bez obzira kako dobro i kvalitetno čistimo naše zube i održavamo dobru oralnu higijenu, svejedno se preporuča barem jedan ili dva puta godišnje posjetiti svog doktora dentalne medicine i obaviti pregled te, ukoliko je potrebno, obaviti i profesionalno čišćenje zuba. To uključuje odstranjivanje zubnog kamenca i pjeskarenje zuba. Prvim postupkom se uklanjaju tvrde zubne naslage, a drugim postupkom se uklanja obojenost zuba koja nastaje konzumacijom duhanskih proizvoda, pijenjem kave, čaja, crnog vina ili zbog nekih drugih uzroka. Nakon toga se zubi poliraju posebnom polirnom pastom. Na taj način su zubi profesionalno očišćeni do osjećaja potpune glatkoće. To podrazumijeva da su uklonjeni svi hrapavi dijelovi na koje se bakterije lako nakupljaju i stvaraju probleme. Glatke zube je također lakše i očistiti i o njima se brinuti upotrebom proizvoda za održavanje kvalitetne oralne higijene.

Održavanje oralne higijene kod kuće je bitno

Nakon profesionalnog čišćenja zube treba i dalje održavati. Uz sve proizvode za održavanje oralne higijena koji postoje na tržištu to ne bi trebao biti problem. Potrebno je samo malo discipline i vremena i sjajan osmijeh, svježi dah i zdrave desni su zagarantirane. Proizvodi s kojim je to najlakše postići su sljedeći:

  • Mekana četkica za zube s više tisuća vlakana koja bez korištenja jakog pritiska omogućuje temeljito čišćenje zuba i ruba desni. S malim kružnim pokretima iznimno tanka i mekana vlakna dopiru u rub između zuba i desni gdje se bakterije najviše nakupljaju.
  • Električna zubna četkica CURAPROX Hydrosonic BLACK IS WHITE predstavlja dobru alternativu klasičnim četkicama za zube. Ona pripada novoj generaciji zubnih četkica, koje rade na principu sonične tehnologije. Zahvaljujući toj tehnologiji, ne čiste samo vlakna četkice, već također i aktivna mješavina sline, vode i zubne paste stvorena u ustima za vrijeme procesa čišćenja koja savršeno čisti – ne samo zube i desni, već i prostor između i uz rub zuba i desni te uklanja velik broj bakterija plaka.
  • Međuzubne četkice čiste preostale dijelove zuba koje se ne mogu očistiti ni klasičnom četkicom za zube kao ni soničnom četkicom za zube. Svojim oblikom i veličinom ispunjavaju svaki međuzubni prostor i u potpunosti ga čiste, čak i ona mjesta koja ne možemo vidjeti.
  • Konac za zube je idealan za čišćenje međuzubnih prostora u koja čak ni najmanja međuzubna četkica ne može proći, a posebno kod čišćenje prostora između prednjih zuba.

Put do zdravog osmijeha sami stvarate, a ni posjet stručnjaku nije naodmet.