OPĆENITO

www.zdrav-osmijeh.com je internet trgovina s proizvodima za oralnu higijenu i korisnim pomagalima za zdrav osmijeh djece i odraslih. Uvjete poslovanja određuje tvrtka Albidus d.o.o. (u nastavku »pružatelj usluga«), koja istovremeno upravlja i definira uvjete korištenja internet trgovine www.zdrav-osmijeh.com.

Pri prvoj kupovini potrebno je popuniti registracijski obrazac. Registracijom korisnik (u nastavku »kupac«) dobiva korisničko ime i lozinku s kojima pri svakom posjetu internet trgovini pristupa svom profilu odabirom na »Moj račun«.

U uvjetima poslovanja internet trgovine www.zdrav-osmijeh.com navedena je uporaba internet trgovine, prava kupca i obveze pružatelja usluga.

Kupci mogu postati punoljetne osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koje prihvaćaju naše uvjete poslovanja, što potvrđuju narudžbom artikala. Maloljetne osobe, potpuno ili djelomično nesposobne osobe mogu naručiti artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Sve navedene cijene su u eurima (i u kunama) i u njih je uračunat PDV (25%). Tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 kn.

Isporuku vršimo na području Republike Hrvatske.


ISPORUKA

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, kupca obavještavamo elektroničkim putem u obliku e-pošte o tome da je narudžba zaprimljena, odnosno da je proizvod naručen. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu o tome ćemo obavijestiti kupca, te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv. Sve naručene proizvode nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to neće biti moguće zbog stanja zaliha, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka. Ukoliko se proizvodi iz jedne narudžbe isporučuju u više pošiljaka, kupac plaća troškove otpreme samo za prvu pošiljku.


DOSTAVA

Naručene proizvode isporučit ćemo dostavnom službom. Isporuka će uslijediti u roku od 5 radnih dana od dana narudžbe. Od strane pružatelja usluge, dostava se smatra izvršenom u trenutku predaje paketa dostavnoj službi.

Kupcu će narudžba biti isporučena na adresu dostave koju je naveo prilikom naručivanja. U slučaju odsutnosti kupca u trenutku isporuke, pošiljka može biti preuzeta od strane druge osobe (punoljetni član domaćinstva, ovlaštena osoba od strane registriranog korisnika) uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta ili dostavna služba ostavlja obavijest o prispjeću pošiljke. Ukoliko kupac temeljem obavijesti o prispjeću u roku od 3 dana ne preuzme pošiljku, ista se vraća pošiljatelju, a trošak ponovnog slanja pošiljke u cijelosti snosi kupac.

Vrijednost narudžbe do 20,00 eur iznad 20,00 eur
Troškovi dostave 5,00 eur besplatno

Kupac je obvezan odmah prilikom preuzimanja pošiljku pregledati. Vidljiva oštećenja nastala uslijed transporta možete odmah prijaviti izravno dostavljaču te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom računa/otpremnice kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled te da istu prihvaća. Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne službe te poslati pružatelju usluge (prodavatelju) putem e-maila obavijest o reklamaciji i objašnjenje da li želi ponovljenu dostavu ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke, prodavač se obvezuje u roku od 5 dana izvršiti ponovljenu dostavu bez dodatnih troškova za kupca ili izvršiti povrat novca.

Ukoliko kupac ne preuzme pošiljku ili odbije preuzeti pošiljku bez valjanog razloga, prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

Naručeni proizvodi ostaju u vlasništvu trgovačkog društva ALBIDUS d.o.o. sve do isplate cjelokupne svote računa.


CIJENE

Cijene proizvoda izražene su u eurima (EUR) (i u kunama (HRK)) i uključuju porez na dodanu vrijednost.

Cijena izražena na kraju narudžbenice je konačna cijena sastavljena od ukupne cijene naručenih proizvoda i cijene dostave.

Prodavatelj snosi troškove pakiranja i ambalaže.

Prodavatelj zadržava pravo promjene cijena svojih proizvoda. Važeća je ona cijena, koja je objavljena na dan zaključenja narudžbenice.


NAČINI PLAĆANJA

Pružatelj usluga pruža sljedeće načine plaćanja:

a) virmansko plaćanje
Kupac prima podatke za plaćanje na svoju e-mail adresu navedenu na narudžbenici. Po vidljivoj uplati, pružatelj usluge (prodavatelj) otprema pošiljku u dogovorenom roku. Za dodatne informacije nazovite na tel.: 01/ 6310 755.

b) plaćanje pouzećem

Kupac iznos računa zajedno s troškovima dostave podmiruje dostavnoj službi u gotovini prilikom preuzimanja pošiljke.


REKLAMACIJE

Kupac ima pravo u roku od 15 dana od dana preuzimanja proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni. Obavijest o reklamaciji kupac šalje na e-mail adresu: info@albidus.hr. Kupac mora preuzetu robu vratiti u originalnom pakiranju, neoštećenu i u nepromijenjenom stanju u roku od 5 dana od poslane obavijesti o reklamaciji. Povrat robe vrši na adresu prodavatelja: ALBIDUS d.o.o., Savska cesta 106, 10000 Zagreb.

Ukoliko prodavatelj utvrdi da je reklamacija opravdana i da su gore navedeni uvjeti ispunjeni, prodavatelj vrši povrat otkupnine, najkasnije u roku od 5 dana. Povrat novčanih sredstava doznačava se na tekući račun kupca, kojeg kupac dostavlja u obavijesti o reklamaciji. Ukoliko kupac na osnovu opravdane reklamacije zahtjeva zamjenu proizvoda s novim, prodavatelj se obvezuje u roku 5 dana od datuma primitka vraćenog proizvoda izvršiti zamjenu, s time da će trošak ponovnog slanja snositi prodavatelj.

Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti naručenog artikla došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe, tada prodavatelj nije dužan izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. U tom slučaju reklamirani proizvod bit će vraćen kupcu o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.

Ukoliko kupac nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti prodavatelju u vidu obavijesti o reklamaciji u roku od 15 dana od dana očekivanog dolaska naručenog proizvoda. Prodavatelj je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo s reklamiranom pošiljkom, te kupca obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenog proizvoda, te kupac nije dobio naručeni proizvod, već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti prodavatelju putem obavijesti o reklamaciji u roku od 15 dana od dana preuzimanja pošiljke. U tom slučaju, kupac vraća krivo isporučen proizvod na trošak prodavatelja koji se obvezuje isporučiti naručeni proizvod ili izvršiti povrat novca (sukladno zahtjevu kupca) u roku od 15 dana od zaprimljenog krivo isporučenog proizvoda.


ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, ispostave računa, ponuda i ostale potrebne dokumentacije, kao i za slanje newslettera i ostalih promidžbenih aktivnosti koje organizira tvrtka Albidus d.o.o..

Vaše osobne podatke štitimo sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Albidus d.o.o. jamči da osobni podatci kupaca neće biti dani na uvid i uporabu trećim osobama bez prethodne izričite privole kupaca. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Za sva pitanja oko zaštite vaših podataka možete kontaktirati tvrtku Albidus d.o.o. putem e-mail adrese info@albidus.hr.


PRITUŽBE I SPOROVI

Albidus d.o.o., kao isporučitelj je dužan uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi. Isporučitelj se obvezuje da će u što kraćem roku obraditi pritužbu i o tome obavijestiti kupca.

Svi sporovi koji mogu nastati vezano za korištenje ovog web shop-a rješavat će se sporazumno.