Kako održavati oralnu higijenu kad je četkanje otežano?Za održavanje zdravih zuba i desni najvažnije je učinkovito i temeljito uklanjanje zubnih naslaga, odnosno četkanje zuba. Znači, potrebno je upotrebljavati ispravne proizvode – a dva najvažnija proizvoda su: četkica za zube i međuzubna četkica. Međutim, što napraviti kada je četkanje otežano?

Kao npr. nakon operativnih zahvata u usnoj šupljini, kod jakih upala desni ili za vrijeme kemoterapijskih tretmana kada su desni jako osjetljive. U takvim slučajevima za kontrolu zubnih naslaga potrebno je upotrijebiti kemijska sredstva koji dolaze u obliku tekućina za ispiranje usta, pasti za zube i gela. Pritom je važno da su proizvodi sigurni i učinkoviti.


Curasept ADS® proizvodi su antibakterijski za što je zaslužan klorheksidin (CHX), koji učinkovito sprječava nakupljanje zubnih naslaga.

Za neželjene posljedice klorheksidina brine posebna patetnirana formula ADS®, koja smanjuje mogućnost pojave smeđih obojenja zuba i jezika.


CURASEPT ADS® proizvodi ne sadrže alkohol te stoga ne isušuju sluznicu usta te je mogućnost promjene okusa minimalna. Također ne sadrže ni pjenilo NLS (natrij lauril sulfat), koji može uzrokovati pojavu afti, ali i poništiti učinak klorheksidina.

CURASEPT ADS® proizvodi su učinkovita pomoć nakon operativnih zahvata u usnoj šupljini, kod jakih upala desni ili za vrijeme kemoterapijskih tretmana kada su desni jako osjetljive i kada je četkanje otežano.