Kada četkica za zube i međuzubna četkica nisu dovoljniDogađa se da unatoč odgovarajućem odabiru i upotrebi zubne i međuzubne četkice i konaca za zube ne možemo osigurati dovoljne uvjete za održavanje dobre oralne higijene. Uzroka za to može biti više. Stres, hormonski poremećaji, oslabljeni imunološki sustav, operativni zahvati, vađenje zuba, itd. Kod fiksnih ortodontskih aparata postoji mnogo teško dostupnih mjesta koji otežavaju temeljito četkanje zuba. U takvim situacijama dobra pomoć su tekućine za ispiranje usta, paste za zube i gelovi koji sadrže sastojke s antibakterijskim djelovanjem.

Kada je četkanje otežano tada pomažu
proizvodi CURASEPT ADS®

Za uspješnu kontrolu plaka u posebnim situacijama, idealno je korištenje kemijskih sredstava u obliku tekućina za ispiranje, pasti za zube ili gelova. Takvi proizvodi moraju biti posebno sigurni i učinkoviti.


Tekućina za ispiranje usta bez alkohola,
s klorheksidinom (CHX), koja ne boji zube

Proizvodi s klorheksidinom (CHX) imaju antibakterijsku učinkovitost što dokazano pomaže u kontroli plaka, ali imaju negativnu posljedicu time što uzrokuju obojenje zuba. Kod CURASEPT ADS® proizvoda mogućnost pojave obojenja zubi je minimalna zahvaljujući patentiranoj formuli ADS® (Anti-Discoloration System). Tekućine za ispiranje usta CURASEPT ADS® ne sadrže alkohol te stoga ne isušuju sluznicu usta te je mogućnost promjene okusa minimalna. Paste za zube i gel CURASEPT ADS® ne sadrže pjenilo NLS (natrij lauril sulfat), koji je sastavni dio većine drugih pasti na tržištu, a može uzrokovati pojavu afti, ali i poništiti učinak klorheksidina.

Na CURASEPT ADS® proizvode se možemo lako osloniti jer su zbog svojih karakteristika i prednosti učinkovita i sigurna kemijska zaštita pred nastankom zubnih naslaga.