Čisti međuzubni prostori za doživotno zdravlje zuba i desni

Briga o međuzubnim prostorima važan je korak u svakodnevnoj oralnoj higijeni, a za osobe s različitim oblicima parodontalne bolesti nezamjenjiva. Za potpunu higijenu zuba i desni, kao i svjež dah, uz zubnu četkicu potrebno je upotrebljavati i međuzubne četkice. Bitno je da se međuzubne četkice mogu jednostavno i sigurno umetnuti u međuzubni prostor, da se njihova vlakna u potpunosti šire u međuzubnom prostoru te da učinkovito čiste desni i bočne strane zuba, bez rizika od ozljeda.

Kako odabrati i koristiti međuzubne četkice

Pri izboru odgovarajuće veličine međuzubnih četkica najbolje će vas savjetovati odabrani doktor dentalne medicine. Ukoliko ste se ipak sami odlučili na odabir, u međuzubni prostor pokušajte umetnuti najmanju, pa potom sljedeću veću veličinu međuzubne četkice. Koristite li premalu međuzubnu četkicu, čišćenje s njom neće biti učinkovito, jer vlakna neće dosegnuti kritična mjesta u međuzubnom prostoru. Dok s druge strane prevelika veličina i upotreba sile može oštetiti desni.Upotreba međuzubnih četkica prilično je jednostavna. Postavite međuzubnu četkicu na ulaz u međuzubni prostor – između zuba i desni. Pronađite odgovarajući kut i pogurajte četkicu do sredine međuzubnog prostora te potom naprijed dok vrh međuzubne četkice ne izađe na suprotnu stranu zuba. Nježno izvucite međuzubnu četkicu van i ponovite isti postupak u ostalim međuzubnim prostorima.


Nova serija međuzubnih četkica

Učinkovitim, sigurnim i izdržljivim Curaprox međuzubnim četkicama pridružila se je nova CPS perio serija, posebno dizajnirana za pacijente u različitim fazama upale desni. Curaprox CPS perio međuzubne četkice učinkovite su i ugodne za upotrebu, što je iznimno važno pri čišćenju velikih i zapostavljenih međuzubnih prostora gdje se često pojavljuju problemi i upale.

Namijenjene za čišćenje:

● ispod bravica fiksnog ortodontskog aparata,

● kod zubnih implantata gdje se bakterije još više nakupljaju,

● većih međuzubnih prostora,

● dubljih parodontnih džepova.


Nova serija CPS perio međuzubnih četkica predstavlja nastavak CPS prime serije i odlikuje ju iznimno duga i nježna vlakna te izdržljiva CURAL® žičana jezgra koja omogućava njihovu učinkovitost i dugotrajnost. Ne sadrže nikal te su zbog toga prikladne i za osobe alergične na taj sastojak. Jednostavno se pričvršćuju na sve Curaprox držače - uz pomoć klik sistema.

CPS perio međuzubne četkice dostupne su u četiri različite veličine: CPS 405 (promjer čišćenja 5 mm), CPS 406 (promjer čišćenja 6 mm), CPS 408 (promjer čišćenja 8 mm) i CPS 410 (promjer čišćenja 10 mm) i nadomještaju dosadašnju seriju CPS regular.